Yiyecek İçecek Endüstrilerinde Teknoloji Trendleri ve Turizmde Endüstri 4.0 konulu webinar, herkesin katılımına açık olarak gerçekleştirilecektir.
Akademik Kadro

İletişim: info@ahep.edu.tr

Prof. Dr. Mehmet Durdu ÖNER
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nden 1979 yılında mezun oldu. 1982 yılında Kansas State Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nde yüksek lisansını, aynı üniversitede 1985 yılında Gıda Bilimleri Bölümü’nde doktorasını başarıyla tamamlamıştır. 1993 yılında Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde Profesörlüğünü almıştır. Akademik hayatı boyunca birçok yüksek lisans ve doktora tezi yönetmiştir. Bunun yanında birçok idari görevlerde ve projelerde yer almıştır. Ulusal ve uluslararası olmak üzere birçok yayını bulunmaktadır. Gıda Biyoteknolojisi, Akışkanlar Mekaniği, Gıda Mühendisliği Dizaynı, İstatistiksel Analiz, Gıda Uygulamaları Laboratuvarı ve İleri Tahıl Bilimi ve Teknolojisi gibi dersler vermiştir. 2015-2020 yılları arasında Alanya HEP Üniversitesi’nde Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Vekili ve Rektör Vekili olarak çalışmıştır.

Prof. Dr. Haluk HAMAMCI
1976 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Kimya Mühendisliği Bölümünden Lisans derecesiyle mezun olmuştur. 1979 yılında Yüksek Lisans çalışmalarını Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Kimya Mühendisliği Bölümünde tamamlamış ve 1986 yılında University Of California, Davis, Chemical Engineering, Amerika Birleşik Devletleri’nde Doktora eğitimi almıştır. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünde yardımcı doçent, doçent ve profesör olarak 2020 yılına kadar görev yapmıştır. Maya fizyolojisi ana konusunun yanında gıda ve biyoteknolojiyi ilgilendiren geniş bir alanda araştırmalar yapmakta ve teknolojik uygulamalar üzerinde çalışmaktadır. Uzun yıllar kadrosunda olduğu ODTÜ Mühendislik Fakültesinden 2020 yılında Alanya HEP Üniversitesine geçen Hamamcı ileri düzeyde İngilizce ve İtalyanca bilmektedir.

Dr. Öğr. Üyesi Zehra KAYA
Celal Bayar Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünden 2007 yılında mezun oldu. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde yüksek lisans eğitimi almaya başladı. 2012 yılında “Sürekli akışlı UV reaktör kullanarak beyaz üzüm suyunun dezenfeksiyonu” adlı tez çalışmasını başarı ile sundu. Yüksek lisans eğitimi sırasında 2012 yılında düzenlenen Türkiye İhracatçılar Birliği Gıda Ar-Ge Proje Pazarı Etkinliği’nde “Hafif Isısal İşlem Kullanılarak Koruk Suyunun UV-C Işınlama ile Pastörizasyonu” adlı çalışma ile proje üçüncülüğü kazandı. Ardından, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Gıda Mühendisliği Bölümü’nde başladığı doktora eğitimini, 2018 yılında “Çeşitli İşleme Teknikleri Kullanarak Farklı Koruk (Olgunlaşmamış Üzüm) Ürünlerinin Geliştirilmesi” adlı doktora tezi ile başarı ile tamamladı. 2013-2018 yılları arasıında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Gıda Mühendisliği bölümünde Araştırma Görevlisi olarak görev aldı. Doktora eğitimi sırasında “Tubitak 2214-A Doktora Sırası Yurt Dışı Araştırma Bursu” kazanarak İspanya Lleida Üniversitesi’nde 6 aylık araştırma yaptı. Doktora mezuniyeti sonrasında, İzmir Alaçatı Biblos Resort Hotel’de 6 ay Kalite Sorumlusu ve Gıda Mühendisi olarak çalıştı. 2019 Ekim ayından itibaren Alanya HEP Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde Doktor Öğretim Üyesi olarak tam zamanlı görev yapmakta ve çeşitli idari görevler üstlenmektedir. Gastronomiye Giriş, Menü Planlama, Unlu Mamul Üretimi, Duyusal Analiz ve Laboratuvar Teknikleri gibi lisans derslerini; Gastronomi Bilimi ve Gastronomide Duyusal Analiz gibi yüksek lisans derslerini yürütmektedir.
Öğr. Gör. Erdi EREN
2017 yılında Mustafa Kemal Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünden onur belgesiyle mezun oldu. 2014-2015 yılları arasında Erasmus programı kapsamında Warsaw University of Life Sciences'ta 2 dönem eğitim gördü. Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde başladığı yüksek lisans programının tez çalışmasını 2018 yılında Erasmus programı kapsamında Latvia University of Agriculture'da yürüttü. Yurt içi ve yurt dışı özel sektörde 2 yıl çalıştıktan sonra 2019 Eylül ayında Alanya HEP Üniversitesi'nde çalışmaya başlamıştır. 2020 yazında yüksek lisans eğitimini tamamlayarak yüksek mühendis ünvanına sahip olmuştur. Doktora eğitimine Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında devam etmektedir.
mail: erdi.eren@ahep.edu.tr
Telefon: 0242 513 69 69 - 1312

Öğr. Gör. İlkay ELMACI
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünden 2012 yılında mezun oldu. İstanbul Okan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gastronomi Anabilim dalında yüksek lisansını tamamladı ve aynı bölümde 2014-2019 yılları arasında araştırma görevlisi olarak çalıştı. 2016 yazında Brezilya Sao Paulo’da kahve çiftliğinde kahve bitkisinin hasadından fincana kadar geçirdiği aşamaları deneyimleyerek öğrendi. 2018 yazında Portekiz’de Universidade de Lisboa’da üzüm çekirdeğinin kimyasal analizleri üzerine çalışarak Erasmus yaz stajı yaptı. Doktora eğitimine Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim dalında devam etmektedir. 2021 yılında Alanya HEP Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır.
Ar. Gör. Aslı YERLİKAYA
2016 yılında kazanmış olduğu Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünden 2020 yılında Üniversite ikinciliği, fakülte ve bölüm birinciliği ile mezun oldu. 2021 yılında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde başladığı yüksek lisans eğitimine “Destinasyon Yemek Ortamının Tavsiye Etme Niyeti Üzerindeki Etkisinde Duyguların Rolü” adlı tez çalışmasını yürüterek devam etmektedir. 2022 Eylül ayında Alanya HEP Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde Arş. Gör. olarak çalışmaya başlamıştır.